Fru Rød er på besøk!

Ja, ok da.. Jeg har mensen!
Alle gutter synes det er helt grusomt å høre om, og for guds skyld hvis de ser en tampong så svimer de vel nesten av.. Litt forståelig, men HALLO; Newsflash! Alle kvinner har det. Ca en gang i måneden.. Noen er jo så lure at de utsetter den i flere måneder, med p-piller e.l. og skjønner ikke at man bare fucker med hele kroppen. ( Det var litt info til dere gutter som ikke skjønner hvorfor noen aldri har det ;) ) Hva er det som er så grusomt med mensen, og gjør det så tabu å snakke om?!
Kan jo være litt enig at blod ikke burde komme ut av kroppen på den måten, og at det er litt snålt for gutta, men hvorfor skal en ting som har vært til i århundrer, for ikke å si årtusen, og som halve klodens bekolkning sliter med, være så vanskelig å snakke om?

Hvorfor har man ikke Mensendagen, når man har Aidsdag.. For guds skyld, man har jo til og med "Bytt tannbørste-dag"!! Det burde jo vært noen form for hyllest til oss kvinner som sliter seg gjennom mensensmerter, og fødsel. Og han ene mannen som også har det.. Forresten- Gratulerer med barn nummer to!FAKTA: Selve menstruasjonssyklusen er en nødvendig prosess for reproduksjon, altså å lage barn, men mensen er tegn på at kvinnen ikke er gravid. Blødningen oppstår når et modent egg, som er en kvinnelig kjønnscelle, frigjøres fra eggstokkene (ovariene) under eggløsningen(ovulasjonen) og egget ikke blir befruktet av sæd fra en mann. Istedenfor å feste seg til livmorslimhinnen, blir det ubefruktede egget da skylt ut sammen med hinnen og BLOD.

Og helt til sist: MENSSMERTER. Det gjør så inn i helvette vondt! Men noen ganger så er det bare som et svakt mageknip. Hvis man skal forklare smertene, slik at gutta skjønner at vi må dulles litt med, og dere må gå i butikken å kjøpe sjokolade, hvis vi vil ha det, så er det vel lettest å si at det ligner på mageknip, bare mye mer brutalt. Jeg ville sagt opp til 10 ganger så sterkt( noen ganger). Og en liten oppvekker i siste setning; jeg kjenner mange jenter som har så kraftige menssmerter at de faktisk holder på å besvime fordi de har så vondt! Meg inkludert.
Sååå, når skal vi si at Mensendagen kan være?! ;)

HA EN FIIIIN DAG ALLE SAMMEN, NÅ GÅR JEG Å TAR ETT PAR IBUX MOT SMERTENE!! :P

3 kommentarer

Linn

28.apr.2010 kl.22:58

Mensendagen... hmm... er ganske greit å ha det en gang under mørketiden for å ha noe å se fram til, så hva med 15.januar? Ja, fin dag. :) Noe rundt der... er jo veldig kaldt og mye snø da, og da er det godt å få sjokolade fra kjæresten(eller venner for den saks skyld).. ;)

Suzette

28.apr.2010 kl.23:05

Hmm.. Tenker mørketiden selv! Men heller mer mot november :P

Linn

29.apr.2010 kl.10:36

Ja, november.. velg dato ;)

Skriv en ny kommentar

Suzette

Suzette

22, Oslo

Jeg er en jente som liker å ha det gøy, og lever livet som om hver dag skulle vært den siste! Kanskje bortsett fra søndager.. Da føles det ofte som om jeg ligger for døden :P Her vil du få lese litt om mote, musikk, gode venner, gutter og annet som skjer i livet mitt. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

hits