Alvorsord om dop

Jammen startet ikke dagen med en gammel alkoholiker, som drev å skrek ute i parken..
Så var det jobbing, og når jeg skulle kjøpe meg strømpebukse så var det tilfeldigvis noen som drev å kjøpte og solgte litt "drugs" midt i Karl Johan.. Og sånn er det visst blitt i Norge. Dop er vanligere enn man tror. Jeg ble ganske så overrasket når jeg oppdaget for noen uker siden, at noen av kompisene mine "tok seg en blås", når de var ute på byen. 
For meg er det unødvendig å "ruse" seg mer enn man gjør når man tar seg noen drinker. Og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor det skal være nødvendig for andre heller.
Grunnen til at jeg er imot narkotika, er at to veldig gode venner har fått litt av livet "ødelagt", etter visse episoder. Og det som er så ille, er at det rammer deg ikke bare der og da, men i årevis. Og å stå der som en tilskuer er også vanskelig.. Men å si det man mener, og å stille opp kan hjelpe en venn i vansker. Ellers så får man ha tro på at sine venner har mot og styrke til å stå imot, eller gjøre noe med det som er galt. Enten om de driver med det selv, lever med noen som ikke vet sitt eget (og andres) beste, eller om de lar det gå ut over noen.

Husk at å kommentere bloggen kan gjøres anonymt, og jeg blir glad hvis du har noe å si om saken. Enten du er imot meg, eller hvis du har noen å tilføye.

Da avslutter jeg her på en ganske så dårlig måte idag, for jeg skal nemlig ut å drikke! :O
Men i moderate mengder( får vi håpe), og hvis det skal gå ut over andre, så får vi håpe det blir latterkramper eller tullball ;)

Til neste gang; nyt livet, grip dagen.. SKÅL! :P

3 kommentarer

Janne Gabrielsen

01.aug.2010 kl.10:17

Ja det er veldig syn at det har blitt sånn :( tror det er veldig viktig å snakke og være åpen om det med sine barn . Da blir det ikke så spennende tror jeg . Det må være vanskelig å se venner som tar det , men da hadde jeg villet si det rett ut ! Er det vert det !!! Nei ta heller en drink :) ;) Håper du hadde de artig i går ;)

Kajsa

02.aug.2010 kl.22:31

Jeg synes det er interessant å se på land som Sveits og Nederland og deres narkotikapolitikk. Sveits deler blant annet ut heroin på resept - på denne måten slipper narkomane å tigge eller stjele og man unngår flere overdoser fordi stoffet er medisinsk rent. Samtidig forsvinner de kriminelle langerne fra bybildet og folk ellers i byen ikke vil oppleve dette miljøet på så nært hold som Oslofolk gjør i dag - som du beskriver her i bloggen Suzette. Og i Amsterdam hvor man kan røyke hasj på kafè er det så og si ingen uteliggere, tiggere eller narkomane i gatene hvis du sammenligner med Oslo. Sier ikke at jeg er for legalisering, men sånn som situasjonen er i Oslo dag kan det være en idé å vurdere andre tiltak enn bare forbud etter forbud. Det nytter iallefall ikke å bare flytte "problemet". Bra innlegg, viktig å prate om og spre kunnskap rundt! :)

Suzette

03.aug.2010 kl.22:14

Kajsa: Så fint at du legger til litt mer informasjon! Det er på tide å få gjort noe som funker!!

Jeg så noen som solgte litt på vei hjem fra jobb i går også.. De prøvde jo å sjule det i et gammelt Se og Hør i det minste, men når man åpner bladet for å sjekke, så hjelper det så lite.. Altså, jeg skjønte det jo før jeg så den lille posen.. Men hallooo! Dop gjør deg hvertfall ikke smartere(, eller raskere!)!

Skriv en ny kommentar

hits